Skip to main content
Vibor achtergrond website

Gespecialiseerde reiniging

Atmosferische vervuilingen, mosaanslag, algenvorming of verwering zijn vaak de boosdoeners. Vibor laat elk oppervlak in de buitenruimte, van welk soort materiaal dan ook, er weer als nieuw uitzien.

Onze medewerkers gaan professioneel om met machines, zijn alert op gevaarlijke situaties en verantwoordelijk voor een veilige uitvoering van het werk. Zij werken uitsluitend met gekeurde machines en gereedschappen. Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. Voortdurende scholing houdt de kennis op dit gebied up-to-date.

Reinigen bestrating

Wanneer het onderhoud van de bestrating niet wordt bijgehouden ervaren mensen een gebied al snel als slordig en kan de omgeving grauw aanvoelen. Dit kan resulteren in ontevredenheid waardoor deze plaatsen eerder vermeden zullen worden. Vibor heeft de juiste apparatuur en technieken om ieder oppervlak en materiaal weer als nieuw aan te laten voelen.

Brug vesting Hellevoetsluis reinigen bruggen en stijgers door Vibor Hellevoetsluis

Reinigen bruggen en steigers

Bruggen en Steigers zijn in de meeste gevallen kwetsbare en lastig bereikbare objecten. In veel gevallen heb je te maken met structuren die zich op hogere hoogtes bevinden en waar veel beweging plaatsvindt. Als geen ander weet Vibor hoe belangrijk het is om de dagelijkse gang van zaken niet te onderbreken, waardoor er altijd naar de beste oplossing wordt gekeken om hinder te vermijden en te minimaliseren. Door de inzet van onze vakmensen krijgen wij ieder object, hoe groot en hoog deze ook zijn mogen, weer schoon waardoor de originele uitstaling van het object terugkeert.

Onderhoud en hygiëne speelplaatsen en speeltoestellen

Spelen is een belangrijke fase in het leven van ieder kind, daarom is het van belang dat alle speeltoestellen buiten zo veilig mogelijk zijn. Vibor is van mening dat kinderen ongestoord moeten kunnen spelen zonder zich zorgen te maken over de veiligheid van de speeltoestellen. Om dit doel te realiseren verplaatst en onderhoud Vibor deze toestellen.

De speeltoestellen worden zorgvuldig onderhouden. Wij doen dit aan de hand van een checklist, en kijken of alles nog klopt. Als dit niet het geval is, worden deze meteen onderhouden. Mist er een schroef? Is er een ketting gescheurd? Vibor vervangt het direct. Tevens reinigen wij de toestellen.

Hiernaast is een veilige ondergrond hoognodig. Kinderen kunnen gemakkelijk vallen, niemand wil dat zij terechtkomen op keiharde stoeptegels. Vibor levert hierom rubberen tegels en kunstgras. Het materiaal, de dikte en de hoeveelheid tegels wordt bepaald aan de hand van de valhoogte. Het kunstgras wordt nauwkeurig onderhouden, zodat het stabiel in positie blijft liggen. Vibor maakt gebruik van deskundige apparatuur die het gras nauwkeurig borstelt en bladeren en vuil verwijdert.

Reinigen en schoonmaken speelplaatsen en speeltoestellen door Vibor Hellevoetsluis
Reinigen gevels door Vibor Hellevoetsluis

Reinigen gevels

De gevel van een pand creëert de eerste indruk die een bezoeker of passant heeft bij de binnenkant van het gebouw en het bedrijf dat hier gevestigd is. Een vieze of slordige gevel kan ervoor zorgen dat er een negatief idee ontstaat wat ervoor kan zorgen dat je pand vermeden wordt of de reputatie van je bedrijf afneemt. Een eerste indruk blijft snel hangen en daarom wil je dat deze positief is. Vibor is gespecialiseerd in het onderhoud van gevels van panden.

Reinigen banken en straatmeubilair

Wanneer het beheer en het onderhoud goed is, wordt er meer en langer plezier aan beleefd. Met het onderhoudsprogramma van Vibor blijft het meubilair schoon en veilig en wordt de levensduur verlengd.

Om de leefomgeving voor u zo aangenaam mogelijk te maken is Vibor dagelijks bezig met het beheer en onderhoud van straat- en parkmeubilair. 

Reinigen banken en straatmeubilair door Vibor Hellevoetsluis
Kauwgom verwijdering door Vibor Hellevoetsluis

Kauwgomverwijdering

Publieke plaatsen met veel voetverkeer zijn vaak slachtoffer van grote hoeveelheden verharde kauwgom. Een enkel stukje zie je makkelijk over het hoofd, maar wanneer het een overvloed wordt, is het lastig om het over het hoofd te zien. Vibor biedt hier de oplossing voor. Met behulp van ons eigen materiaal kunnen onze mensen ervoor zorgen dat verharde kauwgom van iedere oppervlak, hoe gevoelig het materiaal ook is, veilig wordt verwijderd. Dit kan gerealiseerd worden door middel van hogedruk reiniging of door de kauwgom los te stomen. Hierdoor blijft er geen residu of afdruk achter op het oppervlak, waardoor het weer als nieuw lijkt.

Graffiti verwijderen

Elektriciteitshokjes, verkeersborden, lichtmasten, bushokjes, of rolluiken, ze hebben een overeenkomst: Graffiti, ‘Kunst’ door vandalen. Graffiti is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Het zorgt voor een onprettig straatbeeld, maar het verwijderen van graffiti is niet onmogelijk. Het verwijderen van graffiti vraagt echter wel om een deskundige aanpak. Vibor is gespecialiseerd in het verwijderen van graffiti op ongewenste plaatsen. Er zijn een aantal verschillende methoden voor graffitiverwijdering.

Graffiti kan met behulp van stoom, hogedruk of een speciaal reinigingsmiddel verwijderd worden. De keuze voor de manier van het verwijderen wordt gemaakt aan de hand van de dikte van de graffitilaag en de ondergrond van het bevuilde oppervlak. Ook is er een andere aanpak vereist voor het verwijderen van graffiti van een betonnen wand, een kunststof rolluik of het verwijderen van graffiti op eeuwenoude monumenten. De keuze voor de toegepaste aanpak wordt gemaakt door onze specialisten.

Als de graffiti weg is, en het desbetreffende element is weer zo goed als nieuw, wil Vibor natuurlijk voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Vibor verzorgt daarom ook behandelingen waarbij een anti-graffiti coating geplaatst wordt. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat het verwijderen van graffiti een stuk gemakkelijker wordt, wat u op lange termijn zal besparen in de kosten.

Reinigen en verwijderen van graffiti door Vibor Hellevoetsluis
Hondenpoep verwijderen door Vibor Hellevoetsluis

Hondenpoep verwijderen

Het is belangrijk dat de voetpaden en speelvelden goed schoon blijven, daarom zijn er veel uitlaatstroken en hondentoiletten aangelegd. Helaas komt het nog wel eens voor dat er niet genoeg gebruik gemaakt wordt van het hondentoiletten. Dit is een van de grootste ergernissen van bewoners. Vibor zuigt de hondenpoep weg, en laat de bestrating en velden er weer degelijk en schoon uitzien. Wij doen dit met speciale opzuigmachines.